NIEUW! Postgraduaat fondsenwerving, een unieke eenjarige opleiding

HOGENT_foto_POSTGRADUAAT_FONDSENWERVING.jpg

Fundraisers Belgium en HOGENT slaan de handen in elkaar en bieden vol trots vanaf volgend academiejaar (2024-2025) het postgraduaat fondsenwerving aan. Een unieke, eenjarige opleiding die studenten de nodige skills aanleert om de fondsenwerver van morgen te worden.  

Het postgraduaat komt er als antwoord op de vraag naar professioneel opgeleide fondsenwervers. Het belang van fondsenwerving voor goede doelen stijgt, de concurrentie wordt daardoor groter en een professionele aanpak van fondsenwerving is noodzakelijk om voldoende inkomsten te behalen en de concurrentie aan te gaan. Op dit moment is er in België geen enkele opleiding die deze competenties aanleert en daarom willen HOGENT en Fundraisers Belgium, de ledenorganisatie van Belgische fondsenwervers, als eerste dit hiaat dichten.  

Voor wie? 

Het eenjarig postgraduaat richt zich op mensen die een allesomvattende opleiding fondsenwerving willen om zo op een strategische en professionele manier de fondsenwerving in een organisatie te kunnen aanpakken. Dit kunnen pas afgestudeerde studenten uit uiteenlopende richtingen zijn (denk aan marketing, sociaal werk, handelswetenschappen), maar ook mensen die reeds in het werkveld staan. Vooral belangrijk is dat zij geboeid zijn door de verschillende aspecten van fondsenwerving en bereid zijn om kritisch en probleemoplossend te denken. Door de praktijkgerichte aard van het postgraduaat kunnen zij na afloop meteen aan de slag om de fondsenwerving binnen een organisatie op een hoger en structureler niveau te tillen en fondsenwervingsinkomsten te verzilveren voor meer impact.  

Perfecte mix tussen theorie en praktijk 

Het postgraduaat bestaat uit 37 sessies, verdeeld over 5 modules (introductie tot fondsenwerving, strategische fondsenwerving, marketing en communicatie, fondsenwervingsmix en een werkstage). 25 sessies gaan fysiek door, 12 online en dit steeds op donderdag en vrijdag. Er zijn geen examens. Er wordt gedurende het jaar gewerkt aan een eindwerk onder begeleiding van ervaren werkveldcoaches. In het tweede semester volgt de student 10 weken lang 2 dagen per week stage waar een volledig fondsenwervingsplan wordt opgesteld. Deze stage kan bij een non-profitorganisatie naar keuze of de organisatie waar de student reeds tewerkgesteld is. Dit maakt dat het postgraduaat perfect te combineren is met een job. Voor de student die al in het werkveld staan, biedt dit postgraduaat een mooie leerkans met certificaat. Voor de organisatie brengt de investering op door op het einde een professioneel opgeleide fondsenwerver en afgewerkt fondsenwervingsplan in huis te hebben. 

Meer informatie en inschrijven 

Voor meer informatie en inschrijvingen, bezoek de webpagina: www.hogent.be/postgraduaatfondsenwerving/  

De kick-off van het postgraduaat is op donderdag 26 september 2024.

Wordt jouw organisatie ook partner?

Fundraisers Belgium heeft een netwerk van partners die co-branden met ons
kwaliteitsnetwerk aan beslissingsnemers in de fondsenwervingswereld. Stuur een mail naar

info@fundraisersbelgium.be als je graag meer info wil over partnerschap met onze vereniging.