Bestuur

Bestuur Fundraisers Belgium

Isabel Penne (voorzitter)

isabel penneIsabel heeft meer dan 35 jaar ervaring in friendraising (coördinator alumni-activiteiten) en fondsenwerving (directeur Universiteitsfonds) aan de KU Leuven. Na een reorganisatie kreeg ze in 2019 een nieuwe functie. Sinds 2020 deelt ze haar expertise in fondsenwerving via Isabel Penne Consultancy als bijberoep. Isabel bekleedde vele functies bij CASE (Council for the Advancement and support of Education). Ze is medeoprichter en voorzitter van Fundraisers Belgium.

LinkedIn Isabel Penne

"Thanking donors is the cornerstone of good donor stewardship. And donor stewardship creates long-lasting relationships that are the bread and butter of nonprofits. Thanking donors fosters a sense of loyalty and inclusion that in turn inspires bigger and more frequent generosity." - GiveForms Blog

Ilja De Coster (vice-voorzitter)

iljadecosterIlja De Coster is senior consultant fondsenwerving en datastrateeg fondsenwerving. Al meer dan 20 jaar ondersteunt hij de fondsenwerving van verschillende grote en kleine organisaties (bv. Sensoa, Amnesty International, ...). Sinds januari 2017 is hij Fundraising Data Strategist bij DonorVoice.

LinkedIn Ilja De Coster

"The next big thing is doing the basics better."


Josti Gadeyne (secretaris)

jostiJosti Gadeyne is head of partnerships, philanthropy and development bij River Cleanup Ze heeft meer dan 10 jaar ervaring in fondsenwerving. Ze werkte in fondsenwerving en communicatie bij Dierenartsen Zonder Grenzen/ Vétérinaires Sans Frontières en Ziekenhuis Geel. Ze werkte ook in Senegal voor Enabel en in Guatemala voor Broederlijk Delen.

LinkedIn Josti Gadeyne

"Schenkers geven niet aan organisaties, maar aan mensen. Geef je organisatie een gezicht, laat mensen van vlees en bloed zien en vertel hun verhaal.


Jeroen Brugge (penningmeester)

Jeroen BruggeJeroen Brugge heeft meer dan 30 jaar ervaring in de privésector en organisaties zoals Plan International, Oxfam Fairtrade, 11.11.11., Natuurpunt enz. Vandaag werkt Jeroen als Expert Fundraising voor 11.11.11 en als consultant voor non-en social profit organisaties die hij begeleidt op weg naar een performante marcom en fondsenwervingstrategie, liefst gekoppeld aan implementatie. Als lid van het bestuursorgaan van de Fundraisers Belgium richt hij zich vooral op het ontwikkelen van een degelijk opleidingsaanbod, het samenbrengen van professionals en het lobbyen voor de organisatie bij tal van maatschappelijke, politieke en economische actoren.

LinkedIn Jeroen Brugge

'The smallest act of kindness is worth more than the grandest intention.' (Oscar Wilde)

Jeroen Janssens (bestuurslid)

JeroenJ_squareJeroen is professioneel fondsenwerver sinds 2005. Hij werkte voor verschillende internationale ngo's zoals Oxfam, Amnesty International en Dokters van de Wereld. Ook werkte hij enkele jaren voor een direct dialogue bureau, waar hij acquisitiecampagnes voor verschillende goede doelen beheerde. Hij is nu hoofd fondsenwerving bij Amnesty International Vlaanderen.

 “Niet geschoten is altijd mis.”

 “Fundraising is the gentle art of teaching the joy of giving.” – Hank Rosso

Steven De Loof (bestuurslid)

Steven de loof_squareSteven De Loof heeft meer dan 20 jaar ervaring als private banker en filantropisch expert voor verschillende banken. Sinds 2020 werd hij zelfstandig fondsenwerver en strategieadviseur voor non- profitorganisaties. Hij werkt nu in hoofdopdracht voor Stichting Pelicano.

Create your butterfly effect. Alles heeft een effect op alles. Als dat effect, hoe klein ook, positief is, draagt het bij tot het geheel.

LinkedIn Steven De Loof

Koen Van Den Broeck (bestuurslid)

KoenVanDenBroeck_SquareKoen Van Den Broeck is ruim dertig jaar actief in de non-profit sector in organisaties zoals Amnesty International, Artsen Zonder Grenzen, Handicap International, SAGO en VELT. Hij was ook lange tijd zelfstandig consultant in communicatie-advies voor non-profits. Sinds 2016 is hij verantwoordelijke communicatie en fondsenwerving bij Straatverplegers-Infirmiers de rue.

“Geen geslaagde fondsenwerving zonder investeren in mensen en middelen.”

LinkedIn Koen Van Den Broeck

2Mpact – Secretariaat

Contactpersoon: Josefien D'Haene

Contacteer ons via info@fundraisersbelgium.be of 09 233 48 66.

Wordt jouw organisatie ook partner?

Fundraisers Belgium heeft een netwerk van partners die co-branden met ons
kwaliteitsnetwerk aan beslissingsnemers in de fondsenwervingswereld. Stuur een mail naar

info@fundraisersbelgium.be als je graag meer info wil over partnerschap met onze vereniging.