Home

Did you miss the Day of the Fundraiser on 5 October 2023?
Watch the aftermovie on the right and the conference photos here.

News

 1. Van pre-hype tot terugblik: sociale media in elke fase van je wervingscampagne

  Van pre-hype tot terugblik: sociale media in elke fase van je wervingscampagne

  Veel organisaties hebben hun twijfels over de effectiviteit van de inzet van sociale media voor fondsenwerving. Traditionele methoden zoals fondsenwervingsbrieven en belcampagnes lijken vaak een hogere ROI te bieden, waarna organisaties denken: ‘Die socials, daar kunnen we niets mee.’ Maar klopt dat wel? Delphine van Belleghem geeft tips die je helpen om je fondsenwerving in elke fase van de online campagne te versterken.

  Read more
 2. Korting voor leden van Fundraisers Belgium op het Nederlandse Vakblad Fondsenwerving

  Korting voor leden van Fundraisers Belgium op het Nederlandse Vakblad Fondsenwerving

  Leden van Fundraisers Belgium kunnen vanaf nu van een extra ledenvoordeel genieten. Voor 99 euro per jaar (excl.btw) kunnen ze een Digitaal Abonnement nemen op het Nederlandse Vakblad Fondsenwerving.

  Read more
 3. UPDATE - Verplichte toevoeging Rijksregisternummer aan fiscale fiches voor giften

  Op 16 april 2024 organiseerden Fundraisers Belgium en Ethische Fondsenwerving (RE-EF) vzw een online infosessie over de verplichte toevoeging van het Rijksregisternummer aan de fiscale fiches voor giften aan goede doelen. De presentaties en de opname van deze sessie zijn beschikbaar voor de leden van onze organisaties.

  Op basis hiervan werd onderstaande lijst van de voornaamste vragen en antwoorden opgemaakt en aangepast op basis van toelichtingen vanwege FOD Financiën (aangegeven met ‘NIEUW’).

  Read more
View all news

Activities

 1. Gentbrugge

  Opleiding copywriting voor fondsenwervers

  Hoe schrijf je een sterke tekst om geld in te zamelen voor het goede doel? Hoe maak je je teksten extra scanbaar en extra wervend? Hoe lezen lezers anders op papier dan op een scherm? 2. Brussel

  Uitwisseling event fundraisers

  Op dinsdag 10 september 2024 brengen we graag de fondsenwervers samen verantwoordelijk voor events en event fundraising binnen hun organisatie, om onder elkaar ervaringen, tips, vragen uit te wisselen.

 3. until
  Brussel

  Exclusieve training: Succesvol contact met major donors (tweedaagse met Nassau Fundraising)

  Overweeg jij om een programma voor particuliere major donors toe te voegen aan je fondsenwervingsactiviteiten of wil je jouw plan van aanpakken richting major donors optimaliseren? Wil je de relatie verdiepen met vermogende particulieren die zich graag inzetten voor de thema’s van jouw organisatie? Wil je weten hoe je in contact treedt met major donors en hoe succesvol gesprekken te voeren? Meld je dan aan voor deze exclusieve hands-on training ‘Succesvol contact met major donors’, die groepssessies combineert met individuele begeleiding.

 4. Impact vergroten door optimale ondersteuning van uw (fondsenwervings)team - HR sessie op maat van fondsenwervende organisaties

  Fundraisers Belgium nodigt directeurs en (HR-) management uit voor deze inspiratiesessie op maat van fondsenwervende organisaties.

 5. Brussel

  Workshop 'Vrijwilligers betrekken bij fondsenwerving'

  Hoe motiveren en engageren we lokale vrijwilligers om op een kwalitatieve manier (meer) fondsen te werven voor hun organisatie? Daar draait het om in de halve dag workshop.

 6. Gentbrugge

  Onweerstaanbaar pitchen en presenteren (voor fondsenwervers)

  Hoe vertel je een sterk en overtuigend verhaal ?

More activities

Cases

There are no posts that match the current filter.

Want to be a friend of the Fundraisers Belgium?

The Fundraisers Belgium has several Friends of the Fundraisers Belgium that co-brand with our quality network of decision makers in the fundraising world. Send an e-mail to info@fundraisersbelgium.be if you want more information about partnering up with the Fundraisers Belgium.

Logo_Loterie_Horizontal_SAFEZONE_BASELINE_NL_CMYK-03

The activities of Fundraisers Belgium are made possible in part thanks to the players of the National Lottery.