Vanaf 1 juli 2024 geen toegang meer tot fondsenwervingsproducten van Meta in de EER

Vanaf 1 juli van dit jaar zullen goede doelen in veel Europese landen geen toegang meer hebben tot de fondsenwervingsproducten van Meta, met de aankondiging dat het vanaf die datum zijn fondsenwervingsproducten niet langer zal aanbieden in de Europese Economische Ruimte (EER).

In een bericht op zijn site zegt Meta dat goede doelen in de EER vanaf deze datum gebruikers naar hun respectieve websites moeten leiden voor fondsenwervingsdoeleinden in plaats van fondsenwervingsproducten op de Facebook- en Instagram-platforms te gebruiken.

Fondsenraisers en doneerknoppen op berichten en pagina's worden niet langer ondersteund in de regio, waarbij alle actieve fondsenwervers automatisch worden beëindigd en doneerknoppen worden uitgeschakeld. De Fundraiser API en Facebook Doneeradvertenties worden ook niet langer ondersteund, en goede doelen zullen geen toegang meer hebben tot Charity Manager of eerdere gegevens van de functies die het biedt.

De laatste dag waarop een donateur een donatie kan doen op Facebook of Instagram ten behoeve van een goed doel in de Europese Economische Ruimte zal 30 juni zijn.

Meer informatie over de wijzigingenis beschikbaar op de Meta-site.

In het bericht waarin de verandering wordt aangekondigd, zei Meta dat het "zich blijft inzetten om non-profitorganisaties te ondersteunen door mensen te verbinden met de doelen waar ze om geven", en dat het dit jaar "onze aanpak aan het evolueren is om meer non-profitorganisaties te helpen meer donateurs te bereiken".

Photo by Dima Solomin on Unsplash

Wordt jouw organisatie ook partner?

Fundraisers Belgium heeft een netwerk van partners die co-branden met ons
kwaliteitsnetwerk aan beslissingsnemers in de fondsenwervingswereld. Stuur een mail naar

info@fundraisersbelgium.be als je graag meer info wil over partnerschap met onze vereniging.